Veilig afhandelen van truck incidenten

Als er een ongeval plaatsvindt met een vrachtwagen, is de weginspecteur van Rijkswaterstaat vaak als eerste ter plaatse om de weg veilig te stellen. Maar als er gevaarlijke stoffen in de vrachtwagen zitten, wil je eigenlijk niet dat de inspecteur onnodig dichtbij komt. Het helpt als de weginspecteur en de hulpdiensten zoveel mogelijk weten over die vrachtwagen. Wat is er exact aan de hand? Welke lading zit in de vrachtwagen? Wat zijn de daaraan verbonden risico’s?

DEFLog kan helpen dit soort incidenten veilig op te lossen. DEFLog haalt de ladinggegevens op bij verschillende partijen, zoals voertuigtype, ladingcategorie en bandenmaat. Daarmee heeft DEFLog het volledige plaatje van de vrachtwagen in beeld: de eigenschappen van de vrachtwagen zelf én de lading die deze vervoert.

DEFLog koppelt de gegevens, filtert weg wat niet relevant is voor hulpverlening, en stuurt de juiste informatie direct naar de verkeerscentrale. De verkeerscentrale informeert de weginspecteur en andere hulpdiensten, die nu weten wat zij kunnen verwachten.

De voordelen van DEFLog:

Alle informatie uit verschillende bronnen op één plek

Data-eigenaren kunnen heel specifiek aangeven welke data wel, en welke data niet gedeeld mag worden.

Snellere en veiligere afhandeling van incidenten met trucks