Data voor logistiek

Als vrachtwagenchauffeur zijn de laatste kilometers in de binnenstad vaak de moeilijkste. Je krijgt te maken met venstertijden, milieuzones en bruggen of tunnels waar je net niet onderdoor kan. Daarnaast moet je op zoek naar een geschikte laad- en losplek en kan parkeren ook een uitdaging zijn. Gelukkig is er één centrale plek waar dit soort informatie van alle steden samenkomt. Met DEFLog weet je precies waar je als vrachtwagenchauffeur wel en niet terecht kan.
De data wordt aangeleverd door wegbeheerders op het platform datavoorlogistiek.nl. DEFLog ontsluit de gegevens voor verder gebruik. Met het centraal beschikbaar stellen van logistieke data gaat een lang gekoesterde wens van de sector en veel gemeenten in vervulling. Doordat vervoerders overzicht hebben van milieuzones, venstertijden en andere relevante informatie, wordt het zoekverkeer in de binnenstad verminderd. Het verbetert ook de verkeersveiligheid: chauffeurs hoeven minder vaak te keren in de binnenstad of onwenselijke routes te gebruiken. Het delen van logistiek relevante data kan op termijn leiden tot een besparing van 20 miljoen kilometers en 24.000 ton CO2 per jaar.

De voordelen van DEFLog:

Data uit alle steden en regio’s verzameld op één plek;
De data is eenvoudig te integreren in uw planningspakket. Plan je een route, dan krijg je bijvoorbeeld een melding over de venstertijden op je bestemming;
De bronhouders van de data, de wegbeheerders, zijn nauw betrokken bij het aanvullen en controleren van de data
Beperkingen inzake gewicht/lengte/ breedte/hoogte en voertuigcategorie
Te vermijden gebieden voor vrachtverkeer [binnenkort vernieuwd]
Venstertijden
Milieuzones en zero-emissie zones
Gevaarlijke stoffen beperkingen en routeringen
Laad- en losplaatsen voor vrachtwagens
Parkeerplaatsen voor vrachtwagens
Parkeerverboden voor vrachtwagens

© 2020 DEFLog. All right reserved.