Webinar Digitalisering Logistiek
Graag nodigen TLN en het ministerie van I&W je uit voor het 'Webinar Digitalisering Logistiek: gebruik van data in de praktijk’ op 17 juni van 15:00 tot 16:30. Je kunt je hier aanmelden.

Voor het maken van een optimale planning of het rijden van de meest efficiënte route is veel data nodig. Denk bijvoorbeeld aan data over de situatie op de weg, of informatie over venstertijden en voertuigbeperkingen. Tegelijkertijd is data essentieel voor de overheid voor het maken van beleid, het inrichten van de infrastructuur en het verbeteren van incidentmanagent.

In de afgelopen jaren zijn er grote en concrete stappen gezet om relevante data digitaal te verzamelen en via een digitale infrastructuur beschikbaar te maken. Je hebt wellicht al wel eens gehoord over projecten en logistieke componenten als DEFlog, Data voor logistiek, het Open Trip Model en iSHARE.

In dit webinar laten we aan de hand van concrete voorbeelden zien welke data nu beschikbaar is en hoe planningsystemen, boordcomputers en overheidssystemen de data op een veilige én efficiënte manier kunnen verwerken. Je verlaat de sessie met concrete handvatten om je ritten efficiënter en slimmer te plannen.

Programma

15.00 – 15.05 Inloop en welkomstwoord
15.05 – 15.20 Data en mobiliteit: belang en meerwaarde voor de sector
15.20 – 15.35 Praktijkvoorbeeld: real time wegwerkzaamheden in Transport Management Systeem
15.35 – 15.50 Praktijkvoorbeeld: data over venstertijden, milieuzones, voertuigbeperkingen op één plek digitaal beschikbaar voor mens en machine
15.50 – 16.05 Praktijkvoorbeeld: truck incidentmanagement: hoe het delen van data over voertuig en lading Rijkswaterstaat helpt om sneller en beter incidenten af te handelen
16.05 – 16.30 Vragen, wrap up en afsluiting

Voor wie?

Deze bijeenkomst is open voor iedereen die werkzaam is in transport en logistiek: logistiek dienstverleners, transportafdelingen van verladers en logistieke IT-leveranciers. Ken je een collega die mogelijk interesse heeft? Stuur deze uitnodiging dan vooral door.

Om deel te nemen aan de bijeenkomst dien je je hier in te schrijven. Je ontvangt een week van te voren een bevestiging, inclusief de zoom-link.

We hopen je digitaal te ontmoeten op 17 juni!

Dit webinar is een initiatief van TLN en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in samenwerking met SmartwayZ.NL, evofenedex, SUTC, iSHARE en Portbase.

© 2020 DEFLog. All right reserved.